Kokosrotsjes maken.

kokosrotsjes
Print Friendly, PDF & Email

Heerlijke smeuïge kokosrotsjes maken. Kinderspel!

Ook zo verslaafd aan heerlijke smeuïge kokosrotjes? Hieronder vind je een supergemakkelijk recept met slechts 5 ingrediënten die amper 15 minuten bereidingstijd in beslag nemen.

Ik maak mijn rotjes op de artisanale manier. Of beter gezegd, ik smijt een hoopje met een soeplepel op de bakplaat :). Wil je het net iets chiquer dan kan je de rotsjes spuiten met een spuitzak. Heb je liever een grote kokosrocher, dan kan je met een ijsschep bollen scheppen. Reken dan op een iets langere baktijd dan in het recept beschreven.

Ga je voor een full option kokosrotjes? Dan kan je de boden even in gesmolten chocolade dippen. Aan jou de keuze…

Ingrediënten: 

(Voor 25 middelgrote rotsjes)

  • 2 eiwitten
  • 100 gr suiker
  • 50 gr vloeibare (of gesmolten) honing
  • 60 gr bloem
  • snuifje zout
  • 200 gr kokosrasp

Bereiding:

kokosrotjes
Kokosrotjes met 2 soeplepels op een bakplaat scheppen.
  • Klop de eiwitten met het snuifje zout en 1/3 suiker op tot een schuimige massa.
  • Voeg beetje bij beetje de rest van de suiker toe tot je een vaste eiwitmassa bekomt.
  • Nu mag de vloeibare honing en de gezeefde bloem toegevoegd worden. Spatel voorzichtig om.
  • Als laatste mengen we de geraspte kokos onder.
  • Schep hoopjes met behulp van 2 soeplepels (Of spuit hoopjes met een spuitzak) op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de rotsjes ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C of tot ze goudbruin zijn.
kokosrotsjes
De rotjes niet te lang bakken zodat ze mooi smeuïg en nis blijven.

De rotsjes mogen niet te lang bakken zodat ze mooi smeuïg en nis blijven.

Wij kopen kokosrasp heel eenvoudig in elke grootwarenhuis. Kokosnoten oogsten blijkt echter allesbehalve kinderspel. In volgend filmpje zie je het verhaal van kokosnootboeren die hun dagdagelijks leven met ons delen… Dus als het even kan…. Koop fairtrade!


Zin in nog meer lekkers? Klik dan vlug op deze link:http://bientjes-kitchen.be/category/sweets/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.