Konijn op jagerswijze

Konijn op jagerswijze
Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijke Vlaamse klassieker

Konijnvlees is terug hip en gelukkig maar! Het vlees is mals, mager en ongelofelijk zacht. Alle type bereidingen zijn mogelijk. Van stomen tot bakken of stoven, alles is mogelijk.

Vandaag kies ik voor een echte Vlaamse klassieker die waarschijnlijk bij iedereen in zijn geheugen staat gegrift. Konijn op jagerswijze. Een typisch gerecht om op zondag bij de grootouders te gaan eten. Vol van smaak, overheerlijk en heel eenvoudig klaar te maken. Pure nostalgie…

Konijn op jagerswijze
Een heerlijke Vlaamse klassieker.

Ingrediënten (4pers)

  • 1 konijn in stukken gesneden
  • 250 champignons in schijfjes
  • 1 ui versnipperd
  • 1 teentje look fijngesneden
  • 15o gr gerookte spekblokjes
  • 250 ml Bernardus abt
  • vleesbouillon
  • verse tijm
  • margarine
  • peper en zout

bereiding:

  • Kleur de stukken konijn kort en kruid met peper en zout. Leg hierna de stukken in een ruime stoofpot.
Konijn op jagerswijze
Kleur de stukken konijn in een pan.
  • Bak nu in dezelfde pan de champignonschijfjes kort aan in een weinig boter.
  • Voeg dan de ui, de look en de spekblokjes toe en laat stoven tot gaar.
  • Voeg nu de champignon/spekmassa bij de konijn en overgiet met het bier.
  • Deglaceer de pan met een weinig rundsbouillon en laat de bakresten zo losweken. Giet deze dan bij de konijn.
Konijn op jagerswijze
Stoof de champignons, de ui en het spek samen in een pan.
  • Laat nu een klein uurtje rustig pruttelen op een zacht vuurtje.
  • Het konijn is klaar als het vlees zacht is en nog net niet van de botjes loskomt.
  • Schap voorzichtigjes de stukjes vlees op een schaal en bind de saus.
  • Kruid af. Serveer de saus over het vlees en werk af met verse peterselie en gekookte aardappeltjes.

Konijn op jagerswijze
Een heerlijk smaakvol recept.

Nieuwsgierig hoe konijnen voor de consumptie gekweekt worden? Bekijk dan vlug dit filmpje. Best wel iets anders dan de donkere, vochtige kweekkamertjes van weleer. Gelukkig maar…



Zin om nog meer heerlijke gerechten te proberen? Klik dan vlug op deze link: http://bientjes-kitchen.be/category/dinner-time/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.