I’m a lucky girl who eats quiche

Print Friendly, PDF & Email
What came firts? The chicken or the egg?

I’m a lucky girl. Meer kan ik niet zeggen. Ik woon in een oude landelijke woning in het prachtige Watou met zicht op de velden. Elke dag rij ik een uurtje op en af naar mijn werk, maar dat heb ik er met veel plezier voor over. De rit op zich is me-time geworden. Een heerlijke kopje koffie vergezeld van mijn favoriete muziek…. Zalig. En bij de terugrit is het net alsof ik elke dag naar mijn vakantiehuisje rij. De stress van op het werk voel ik letterlijk wegvallen van mijn schouders als ik door de velden naar huis rij. Stilte en natuur zijn onbetaalbaar aan het worden, maar het doet je ook beseffen waar het om gaat. Alle onbenulligheden vallen weg….

Doordat ik wat ruimte heb hou ik ook kippetjes. En ik ben er stapelzot van. Het zijn zo’n grappige beesten. Ze komen in groep met de vleugels gespreid aangelopen als ik met mijn wagen de oprit oprij en ze zijn ongelofelijk nuttig en milieuvriendelijk. Geen beter dier om resten uit de keuken te verwerken en als beloning krijg je dagelijks een vers eitje. Ik heb 6 kippen en 1 haan rondlopen waardoor ik gemiddeld een vijftal eitjes per dag heb.

Fast and easy
Gelukkige kippen leggen heerlijke verse eitjes

 “I am not a glutton – I am an explorer of food”
― Erma Bombeck 

 

 

 

 

 

Quiche met tomaat, buffelmozzarella en basilicum

Een heel dankbaar gerechtje om eitjes in kwijt te kunnen is quiche. Je kan letterlijk tientallen soorten quiches maken afhankelijk wat je als vulling gebruikt. Ook dit gerecht is ideaal om koelkastrestjes in te verwerken. Het hoeft niet altijd quiche Lorraine zijn. Laat je fantasie de vrije loop. Vandaag maak ik een vegetarische quiche. Desondanks dat er geen vlees bijgevoegd wordt vult deze quiche toch goed. Kan je geen dagje zonder vlees, voeg dan wat ham- of spekblokjes aan toe. Aan jou de keuze. Jij bent de chef.

 

Ingrediënten
quiche met tomaat
Heerlijke quiche met tomaat, mozzarella en basilicum
 • 1 vel bladerdeeg
 • 4 eieren
 • 200 ml (culinaire) room
 • gedroogde oregano
 • variëteit aan tomaten
 • verse basilicum
 • 1 bol verse buffelmozzarella
 • Parmezaanse kaas
 • peper en zout
 • pijnboompitjes
bereiding
 • Verwarm de oven op 180°, leg het vel bladerdeeg in de vorm en prik deze met een vork vol gaatjes.
 • Leg er een bakpapier en bakerwten op en bak de balderdeegbodem “blind” voor ongeveer 10 min.
 • Snij de verschillende soorten tomaten in gelijke partjes.
 • Haal de mozzarella uit zijn vocht en dep droog met keukenpapier.
 • Klop ondertussen de eieren  met de room los en voeg peper, zout en gedroogde oregano toe.
 • Haal de bakerwten en het bakpapier van de bladerdeegbodem en schik de stukken tomaat op het bladerdeeg.
 • Leg hierop schijfjes mozzarella en de in stukken getrokken verse basilicum.
 • Voeg het eiermengsel toe en strooi de pijnboompitjes als laatste over het mengsel.
 • Bak ongeveer 30 minuten in de oven tot het mengsel gestold is.
 • Presenteer met een gemengd slaatje en een streepje verse pesto.
Fast and easy
Serveer met een gemend slaatje en een streepje verse pesto

Zin in meer quiches?

Quiche met witte asperges, broccoli en gerookte zalm.

http://bientjes-kitchen.be/quiche-hartige-taart-met-asperges/

 

2 gedachten over “I’m a lucky girl who eats quiche”

  1. Super. Bedankt voor je interesse Frank. Hopelijk zijn er nog gerechtjes die je gauw wilt uitproberen. Tot binnenkort. Bientje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.